Huoltovuoro-ohjeet

Huoltovuorossa oleva vastaa vuoronsa aikana molempien huoltorakennusten siivouksesta ja saunojen lämmityksestä. Saunarakennuksen siivouksesta vastaa ulkopuolinen yritys. Ulkoistettu työ sisältää löylyhuoneiden, pesuhuoneiden, pukuhuoneiden, wc-tilojen ja takkatuvan siivouksen.

Tärkeitä ohjeita huoltovuoroa varten:

 1. Huoltovuoro alkaa sunnuntaina klo 18 ja päättyy seuraavana sunnuntaina klo 18 avaimien luovutukseen seuraavalle huoltovuorolaiselle. Tehtävienvaihdossa vastaanottaja tarkastaa edellisen huoltovuoron tehtävien toteutuksen Tarkistuslistan mukaan.
 2. Saunat lämmitetään hallituksen vahvistamien lämmityspäivien mukaisesti.
 3. Ennen saunojen lämmittämistä varmistetaan, että jokaisesta uunista on poistettu tuhkat.
 4. Kiukaiden lämmitys aloitetaan 1,5 tuntia ennen saunavuorojen alkua.
 5. Veden lämmittäminen aloitetaan 1 tunti ennen saunavuorojen alkua. Varmistetaan, että padoissa olevat putket ovat veden peitossa. Vesipata ei ole automatisoitu, vaan se täytetään käsin. Lämmityksen aikana on valvottava, että padan vesi ei pääsen kiehumaan. Mikäli vesi kiehuu, niin pesuhuoneen mustaan paljuun on laskettava niin kauan kuumaa vettä, jotta kiehuminen loppuu.
 6. Saunat laitetaan kylpemiskuntoon. Ulko-oven eteen laitetaan vesiastia uimareiden jalkojen huuhtelua varten.
 7. Huoltovuorossa oleva varaa riittävästi puita kumpaankin saunaan. Saunavuorojen aikana saunojat huolehtivat lämmityksestä. Vuoron lopussa lisätään vielä pari puuta pesään, jotta lauteet kuivavat.
 8. Vuorojen loputtua saunat ja pesuhuoneet tarkistetaan. Takkatupa siistitään. Kaikki matot tuuletetaan ja nostetaan kuivumaan. Kaikki saunatiloihin jääneet vaatteet tms. poistetaan saunan takkatuvassa olevaan koriin. Ovet lukitaan. Ikkunat avataan seuraavana aamuna tuuletusta varten. Tuhkat poistetaan tulipesistä. Ikkunat suljetaan saunomista seuraavan päivän iltana.
 9. Kummankin huoltorakennuksen wc-tilojen siisteys on tarkistettava päivittäin Wc:t on siivottava tarvittaessa – jopa päivittäin. Ohjeet pesuaineiden ja – välineiden käytöstä on tarvikevarastoissa. Pyyhkeet vaihdetaan tarvittaessa – jopa päivittäin. Puhtaita pyyhkeitä on tarvikevarastoissa. Likaiset pyyhkeet tarvikevarastoissa oleviin pyykkikoreihin
 10. Pesuaineiden ja wc-paperin loppumisesta ilmoitetaan niistä vastaavalle
 11. Jäte- ja tarvikevarastojen lattiat lakaistaan kerran viikossa
 12. Huoltovuorolainen pitää kirjaa jäsenten lainaamista yhdistyksen omistamista trimmeristä ja puutarhajyrästä
 13. Huoltovuorossa oleva kirjaa saunarakennuksen yksityisvuorot. Varaukset merkitään saunavarausvihkoon. Tilaussaunavuoron on päätyttävä viimeistään klo 23.00. Vuoron varaamisesta on oltava ilmoitus takkatuvan ovessa. Ilmoituksen tekee varaaja. Takkatupa + sauna varaus on tehtävä sekä ilmoitettava vähintään vuorokautta ennen. Ilmoitukset on varaajan laitettava vuorokautta ennen ilmoitustauluille. Varaaja poistaa ilmoitukset ja huolehtii varaamansa tilojen siisteydestä. Huoltovuorolainen ja varaaja sopivat keskenään halkovajan avaimen palautuksesta huoltovuorolaiselle.

Yksityissaunamaksut ovat:

25€/ 2 tuntia 1 saunapuoli

75€/ 2 tuntia takkatupa ja saunat

Maksut varaaja maksaa yhdistyksen tilille

Huoltovuorolaisen tehtävälista vuoron vaihtuessa
Lataa Tulostettava tehtävälista PDF muodossa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.